top of page

Reisen fra N`djamena til Mairom

I januar skjedde det MYE i Tsjad. Osumane reiste fra Ytre Arna og var i Tsjad en hel måned - og nå skal du få følge han på reisen. Han skulle besøke sin familie, men han skulle også for å være tilstede og følge opp prosjektet vårt lokalt i denne avgjørende startfasen.

I De tre neste ukene pendlet han hver dag fra byen Sarh de tre milene på støvete veier til landsbyen Maïrom hvor skolen skal bygges. I løpet av disse tre ukene skjedde det utrolig mye i Maïrom – og det skal vi fortelle mer om i artiklene som kommer hver dag i en uke her. Husk å lese bildetekstene. 

reise1_edited.jpg

Ousmane brukte mye tid på å møte mennesker og snakke med dem. Folk i området snakker 4 forskjellige språk, men det er ikke noe problem for Ousmane, han snakker alle språkene.

reise 1.jpg
jhkjhkjhkjhkjhjhkhkhlhlkhlk (1)_edited.jpg

De første dagene brukte de motorsykkel den lange veien til Maïrom, men etter hvert meldte behovet seg for å leie en bil noen dager for transport av store og tunge ting – da var denne Toyotaen god å ha. Her gir han skyss til noen barn som er på vei hjem fra skolen i Hellibonga. Så fikk han reparert den gamle Opelen som tidligere gikk på veiene her i Arna. Da ble alt litt enklere. Nesten alt er mer komplisert i et land med så dårlig infrasturktur. Vareutvalg, betalinger, kvitteringer, tillatelser, kommunikasjon... 

Desse barna fra hausserfolket har til nå hentet alt drikkevann fra den skitne elven. Osmane møtte lederen i folket og avklarte der og da at fra den dagen skulle hausserne få hente vann fra vår brønn. Det er viktig å unngå at tilgang til vann blir kilde til konflikt. Her blir det kilde til samarbeid mellom folkegruppene.

reise111.jpg
20220116_155130.jpg

Et vakkert og godt fiskemåltid. Ville du valgt den som er grillet eller den som er frityrstekt – eller kanskje begge? Bildet er fra storbyen Sarh – mye av det du ser på bordet her vil du ikke kunne finne i Maïrom og de andre landsbyene i prosjektområdet, men god mat har de og nå har de også rent vann!

I de andre reisebrevene vil du møte flotte barn og foreldrene deres som jobber hardt for å få en skole og du vil få innblikk i kulturen, skoleprosjektet og hverdagslivet i dette landet som vi ellers hører så lite om.

bottom of page