top of page

SKOLEBIBLOTEKET

Lesing og skriving er naturlig nok det sentrale målet for Our Children Learning prosjektet. Mange av elevene som ble intervjuet i oktober 2023 hadde mål om å klare å lese og skrive. Et bibliotek med lettleste bøker vil bidra til å øke interessen for lesing og kan gi elevene lyst til å selv prøve seg på skriving.

 

Et av barna som ble intervjuet var Izadine. Han kom opprinnelig fra landsbyen Khogo men på grunn av uroligheter der så gikk han på vår hovedskole i Mairom.

Izadine var veldig glad for å kunne få muligheten til å lære å lese og skrive, og å være sammen med sine venner på skolen. I juleferien reiste han hjem til landsbyen for å feire jul sammen med familien. På årets siste dag i 2023 fikk OCL den triste meldingen at Izadine hadde blitt drept av nomader som landsbyen var i konflikt med. En hending som gikk sterkt inn på familie, lærere og medelver i Kokaga.

Biblioteket ble åpnet 23. mars og i den forbindelse så ble det holdt en minnetale for Izadine og biblioteket er blitt oppkalt etter han. Minnetalen gjorde sterkt inntrykk på både foreldre og barn.

 

Pastoren i den lokale kirka har jobbet med oversettelse av bibelen tilskriftlig tun. Han har også oversatt små barnebøker og lærebøker i hygiene, alfabet/lesing og regning. Dette vil bli kjøpt inn til biblioteket og testet ut i undervisning.

Gullfjell Consulting har finansiert materialer til bokhyller, lesebenker/stoler og en god del bøker. Tusen takk! 

Du kan være med å gi støtte til flere bøker ved å gi en gave til vipps #696904

415257615_24834484666164983_562119657351

Izadine til minne

Bibliotek6_edited.png

Elevene får på biblioteket praktisere sine leseferdigheter sittende ved pulter som er laget på skolen. Snart vil det også komme de første bøker på morsmålet til elevene: toun.   

Lærerteam1 (1)_edited.jpg

I forbindelse med åpningen av biblioteket ble det tatt av den dyktige lærerstaben i Mairom. På skiltet ved inngangen til biblioteket kan du lese at biblioteket er kalt opp etter Izadine.

bottom of page