Om skolen

Visjon: Alle barn og unge mødre i området skal få tilbud om skolegang. Vi ønsker å gi dem et måltid hver dag, og de som har lengst vei til skolen, vil få skoleskyss.

 

Skisse til skolebygg i Maïrom med 5 store klasserom, en lesesal og 2 kontor. I tilknytning til skolen ligger vanntårnet som gir befolkningen deres første rene vanntilgang og vokterboligen. Det blir også bygget et eget bygg med toaletter.

Lokal forankring

Prosjektet Our Children Learning er unikt. Grunnleggeren Ousmane Kabo er selv fra Tunya-folket og han mestrer språkene thoun, sara, fransk og arabisk i tillegg til engelsk og norsk. Ousmane har nødvendig kjennskap og nødvendige kontakter i Tsjad for å kunne realisere prosjektet. Om noen i denne verden skal kunne starte en skole i Tsjad så er det Ousmane. Han kjenner lærere, rektorer, advokater, bistandsarbeidere, bygningsarbeidere og ansatte i bank og nasjonal administrasjon. Han kjenner til hvordan penger skal forvaltes for å unngå at de forsvinner i korrupsjon. Men like viktig - han kjenner de som skal få mulighet til å gi barna sine en utdannelse og lokale ledere i de små landsbyene som vil sokne til skolen. Han har skaffet en tomt på 40 mål som skolen skal bygges på i Maïrom. En lokal styringsgruppe med 6 menn og 4 kvinner er opprettet som en underavdeling av Our Children Learning, og lokale ressurser er rekruttert til administrasjon, ledelse og lærerstab. Selv om Tsjad er et urolig land, har det vært rolig i dette området i 40 år. Vi vet ikke hvilke utfordringer framtida bringer, men utdannelse er uansett viktig! 

Skjermbilde (3).jpg

Barna

Det er barna det handler om. Det er de som er Kokagas framtid. Det er de som skal bygge og bruke veier som kan brukes i regntiden. Det er de som skal bidra til fred i landet. Det er de som skal dyrke jorden og fiske i elven på en effektiv men likevel økologisk bærekraftig måte. Det er de som skal få oppleve at barn skal få være barn, og at voksenlivet kan vente litt lenger. Dette skal barna få lære og erfare i en trygg skole i nærheten av der de bor. 

bbbb.jpg

                                         Rektor

Skolens rektor og pedagogiske leder vil være Ramadan Kouni Kana. Ramadan er vokst opp i Maïrom og kjenner folket og kulturen godt, han har et stort nettverk og stort engasjement i forhold til at barna skal få en utdanning. Han er utdannet lærer og jobber nå deltid som lærer og driver en systue i Maïrom.

IMG-20211121-WA0001.jpg
278691468_292274726415646_2273308075292465295_n.jpg

Skoleprosjektet er er politisk og religiøst uavhengig. Dette er et viktig prinsipp for Our Children Learning. Skolen i Maïrom skal være for alle.