top of page

Reisen slutt, prosjektet går videre

Vi håper at du har satt pris på å få følge Ousmane på hans reise i Tsjad gjennom bildene og tekstene vi har lagt ut den siste uken. Artikkelforfatteren har levd med i reisen gjennom de bildene vi har sett og Ousmanes levende og gripende fortellinger. Vi kan ikke forstå alt uten å ha opplevd det selv, men vi har fått et lite innblikk i en annen virkelighet enn vår egen. Vi har møtt et folk som har et håp om en bedre framtid for seg selv og kommende generasjoner, og som gjør en formidabel innsats for å nå målet. Et folk som har de resurser de trenger for å lykkes, bortsett fra en økonomisk startkapital.

Potensialet som dette prosjektet har for tunyaene i dette området er enormt i form av forbedret helse, stabil tilgang på mat, mulighet for å ta videre utdannelse og mulighet for å gjøre egne reflekterte og kunnskapsbaserte valg for seg selv og folkets framtid.

Ousmanes reise er slutt for denne gang, men prosjektet går videre for fullt i Maïrom. Mustafa og hans dugnadsgjeng er allerede godt i gang med selve skolebygget, og Ramadan som skal være rektor ser fram til å kunne starte opp til høsten når regntiden går mot slutten. Før den tid skal MYE gjøres. Følg med her på facbooksiden vår eller inne på organisasjonens nettside – vi holder deg oppdatert.

Realiteten er at vi trenger 200.000 kroner denne uken for å dekke de første regningene og så trenger vi like mye i mars og til slutt like mye i mai. Artiklene har nådd ut til over 3000 personer og hvis alle disse hadde gitt 200 kroner ville prosjektet være finansiert. Slik er jo ikke virkeligheten, men vi setter stor pris på at du har lest våre artikler og hver en gave er verdifull for oss enten beløpet er lite eller stort.  www.ourchildrenlearning.com

8_edited.jpg

Klokka er 05.58, og om et par minutter stiger sola over horisonten. Ousmane går ombord i bussen som bruker 14 timer på turen fra Sarh til N’Djamena. Derfra går turen videre med fly mot Norge.

88_edited_edited.jpg

Her er hele skolebygget markert og fundamenteringen er så smått i gang.

888_edited_edited.jpg

Her er hele skolebygget markert og fundamenteringen er så smått i gang.

8888_edited.jpg

Tegninger for fundamentering og rominndeling for den nesten 60 meter lange skolen.

88888.jpg

Skisse for utnyttelse av den 400 mål store tomten. Dimensjonene stemmer ikke, men tegningen viser tenkt plassering av vanntårn, vaktbygg, skolebygg og toalettanlegg.

bottom of page