top of page

Skolen på den andre siden av elva

Ousmane tok seg tid til å besøke barneskolen i Gentile, en liten tunya-landsby rett utenfor storbyen Sarh. Skolen drives av frivillige og lærerne underviser barna i blant annet fransk og matematikk. Avstanden fra Maïrom til Gentile er for stor til at barn derfra kan gå på skole her.

Skolen er enkelt utstyrt med en tavle og et kateter i hvert rom. Noen av klasserommene har benker som elevene kan sitte på. Mange av elevene må sitte rett på murgulvet. Skolen i Gentile har likevel det viktigste: de har barna som møter opp og lærere som underviser dem. Barna i Gentile lærer grunnleggende kunnskap slik at de kan ta videre utdannelse hvis de ønsker det og har råd til det. Disse barna vil som voksne kunne forstå samfunnet rund seg og lese aviser, lærebøker og teksten som står på medisiner og matvarer.

Vi har ambisjoner om å utruste skolen i Maïrom bedre enn dette, men det kommer litt an på hva vi får økonomi til. Norske penger rekker langt når de brukes på den måten vi har sett hittil i skoleprosjektet vårt. Vi har satset stort og har hatt stor tro på at penger vil komme til vår konto etter hvert som vi har behov for det, men akkurat nå er kostnadene større enn det vi har dekning for.

Takk for at du støtter oss! Les gjerne mer på vår nettside: www.ourchildrenlearning.com

7_edited.jpg

Dette skolebygget har 3 klasserom. Skolen i Maïrom vil få 6 klasserom og en lesesal.

77_edited.jpg

Denne læreren underviser i fransk. På Tsjad-kartet finner du kanskje hovedstaden N'Djamena i vest og byen Sarh i sør.

77777.jpg

På tavlen skriver de opp klassetrinn, antall elever, jenter, gutter, fraværende, syke og tilstade. Som du ser er det fullt oppmøte denne dagen.

777777_edited.jpg

Dette er de 26 elevene i denne klassen. Noen mødre er med og sitter bak ved veggen. De får den skolegangen de ikke fikk som barn.

7777777.jpg

Elevene følger ivrig med. Og det er nok litt stas å ha besøk fra Norge.

777777777_edited.jpg

Denne kule læreren underviser minst 34 barn, og klasseromsinnredningen er som vi ser enkel.

bottom of page