top of page

Revolusjonerende rent vann

Vanntårnet og vokterboligen står nesten ferdig! Mustafa og resten av tunya-folket har vist oss at de er i stand til å fullføre prosjektet på dugnad!

Vi skal bygge skole – det er jo det som er målet. Hvorfor startet vi da med to andre store prosjekt først? Jo, det er fordi VANN er så utrolig viktig. Vi må ha vann til byggearbeidene. Det medgår mye vann til fundamenteringen og muring av veggene. Dessuten ønsker vi å gi rent drikkevann til alle som jobber i prosjektet. Kapasisteten på denne brønnen er i tillegg stor nok til å gi drikkevann til alle som bor i nærheten. Det er også meningen å legge til rette for dyrking av mat også i tørketiden ved hjelp av vann fra brønnen.

Når vann er så viktig og vanntank, solcellepaneler og elektrisk pumpe er kostbare ting, så er det behov for å ha en vakt som passer på det. Dette løser vi ved å bygge en vokterbolig hvor en vaktmann kan bo. På taket av boligen skal de 5 store solcellepanelene monteres. Vaktmannens lønn er å få disponere overskuddsstrømmen fra solcelleanlegget og selge ladetjenester. Vann skal alle få uten å betale. I prosjektfasen vil bygget og vaktmannen være viktig for lagring av verktøy og byggematerialer.

Unn deg selv gleden av å være med i prosjektet og se resultatene etter hvert som skolebygget kommer opp, barna får skolegang, de unge mødrene får et nettverk og et møtested og alle de andre ringvirkningene dette vil ha i lokalsamfunnet. Du kan være med i prosjektet ved å dele informasjonen med andre, gi en pengegave eller tegne deg som skolefadder med et fast beløp hver måned på https://ocl.lojal.no. Om du så bare klikker «liker» på denne artikken så er du faktisk med på å støtte oss. Takk for din støtte!

6.jpg

Dette er tegningene for det nesten 7 meter høye vanntårnet. Vanntanken med en kapasitet på 4000 liter skal fylles av den solcelledrevne pumpen. Høyden sørger for godt vanntrykk i rørene.

Her har de markert hvor vanntårnet skal stå.

66_edited.jpg

Denne vanntanken med plass til 4000 liter vann skal stå i toppen av vanntårnet.

666_edited.jpg
6666_edited.jpg

Vanntårnet står ferdig. Fontaine de la Ona, skal det stå på et skilt etter hovedsponsoren for tårnet. Nå håper vi på flere bedriftssponsorer – kanskje et klasserom kan kalles opp etter din bedrift?

666666.jpg

Dette er tegningen for vokterboligen. Et stort tak gir god plass til solcellepanel og på sikt vil vi kunne samle takvann både fra dette taket og skoletaket.

6666666_edited.jpg

Det mures, forskales og støpes i stor fart. Til nå har de klart seg uten blandemaskin, men å blande betong for hånd er tungt. Vi håper på å få leid en blandemaskin før byggingen av skolebygget starter i neste uke. Vokterboligen er ferdig murt.

66666666_edited.jpg

Murbygget står klart og en sveiser er i gang med å lage en god takkonstruksjon. Ved første levering av stålbjelker ble det levert for lite, men det jobbes med å få på plass resten.

666666666_edited.jpg

Bak Ousmane og Nassar ser du en grønnsakhage som Nasser etablerte i nabolandsbyen for et år siden med vanning fra en tilsvarende brønn. Tilsvarende vil bli gjort i Maïrom for å dyrke skolemat til elevene.

6666666666_edited.jpg

Nassar jobber på advokatkontoret i Sahr i uken, og hver helg drar han til Diba Sia og steller åkerens sin. Dette er første året han dyrker i tørketiden.

bottom of page